dimarts, 5 d’abril del 2016

Hola nois! aquesta són les nostres receptes. Pareu atenció que són per llepar-se els dits! BON PROFIT

ESCOLA
POBLACIÓ
COMARCA
TABOR
SANTA PERPÈTUA
VALLÈS OCCIDENTAL
PRIMER PLAT: Amanida de morró de vedella amb mongetes del Ganxet i vinagreta de mostassa.




Ingredients per a 4 persones
·         Enciam variat.
·         300 g. de cap de vedella cuita.
·         200 g. De mongeta del ganxet.
·         Ceba tendra.
·         4 tomàquets xerri.
·         Oli i vinagre de vi.
·         Mostassa antiga de Dijon .
·         Sal i pebre.
·         Sal Maldon.

Elaboració.
1.Tallar la carn de morró a làmines primes.
2. Disposar la carn a un plat i cobrir-la amb una vinagreta feta amb oli i vinagre (5 parts d´oli per una de vinagre),la ceba tendra tallada molt prima, sal i pebre.
3. Deixar macerar de dos a tres hores aproximadament.
4. Per presentar, disposa en el fons del plat les fulles d´enciam al gust, el tomàquet i el morró de vedella.
5. Col·locar sobre i de forma uniforme les mongetes del ganxet cuites.
6. Amb la barreja de macerar la carn, afegir una cullerada de mostassa preparar una vinagreta per amanir una amanida.
7.  Acabar amb uns cristalls de sal Maldon.
BON PROFIT!!!

SEGON PLAT: Panxa de bacallà guisada amb mongetes del Ganxet i escamarlans.


INGREDIENTS:

 ·  400g de panxa de bacallà.
      ·   2 cebes tendres.
     ·   2 tomàquets madurs.
     ·   2 alls tendres.
     ·  1dl de vi blanc.
     ·  1 fulla de llorer.
      · 1 branca de canyella.
      ·  anís sec.
     ·  8 escamarlans d´Arenys de mar.
    ·  200g de mongetes del ganxet cuites.
     ·   aigua mineral.
     ·   sal i pebre blanca.
     ·  julivert.
Elaboració.
1.   Posar en remull el dia abans la panxa de bacallà. al dia següent netejar el bacallà i treure-li la seva pell fosca i tallar-les a tires de 1 cm de gruixut.
2.   Escaldar en aigua mineral bullint i refredar ràpidament amb aigua freda perquè no s’enganxin. (reservar l´aigua d’escaldar les panxes.)
3.   Per altra banda, pelar la ceba tendra i l´all i tallar-los en juliana.
4.   Netejar els tomàquets, escaldar-los en aigua bullint durant 20 segons i ràpidament posar-los en un recipient amb aigua i gel per tallar la cocció.
(d´aquesta manera es pot pelar els tomàquets i retirar les llavors més fàcilment.)
tallar la polpa del tomàquet (sense llavors ni pell) a daus i reservar.
5.   En una cassola de fang posar una mica d’oli d´oliva i sofregir la ceba tendra i l´all tendra sense que agafi color.
6.   Afegir el vi blanc i deixar reduir un minut.
7.   A continuació afegir el tomàquet a daus i deixar que es sofregeixi uns minuts fins a obtenir una textura homogènia semblant a una confitura.
8.     Incorporar la panxa, una mica d´aigua de cocció, el llorer i la canyella y deixar coure vint minuts més.
9.   Passat el temps indicat, afegir les mongetes del Ganxet cuites, els escamarlans i una miqueta d’anís sec ( poquet que no es noti gaire ).
10.  A l’hora de presentar el plat. Cal servir el guisat en un plat pla i posar una mica de julivert a dalt per decorar.
POSTRE: Carquinyolis de Cardedeu.





INGREDIENTS:
· 100gr.d’ametlles crues i senceres.
·2 ous.
·1 llimona.
·100gr.de sucre.
·175gr.de farina.
·1 cullerada de llevat en pols.
·1/2 culleradeta de canyella en pols.
· Unes gotes d’anís.


Elaboració.
1)Formar un volcà amb la farina i el llevat ,al centre posar un ou, el sucre, la ratlladura de la llimona i la canyella .Treballar la massa i afegir les ametlles senceres . Després aromatitzar amb l’anís.
2)Seguir treballant la massa fins a poder formar unes barres d’uns 3cm d’ample per la mitat d’alt.
3) Pintar-les amb el rovell de l’ou barrejat amb una mica d’aigua, introduir al forn prèviament calent sobre un motlle  empolvorar amb farina perquè no s’enganxi, i deixar coure a temperatura suau fins que es dauri.
4)Quan ja estigui daurat, es talla la barra en llesques i s’acaben de torrar al forn, posant-les una al costat de l’altre.
5)Un cop fetes conservar en un lloc sec i ben tapades.