dijous, 3 de març del 2016

Gastonomia: les receptes de la MDP d'Igualada

ACTIVITAT 4ª: GASTRONOMIA  

les nostres receptes


ESCOLA
POBLACIÓ
COMARCA
MDP
Igualada
Anoia

PRIMER PLAT: Amanida de cigronet de l’Anoia amb verdures

INGREDIENTS
Cigrons cuits de l’Anoia
Oli d’oliva
Pebrots i albergínia
Gamba vermella i llagostera
Rovellons petits o trossejats








PROCÉS D’ELABORACIÓ
Tallem l’albergínia a rodanxes, el pebrot a tires i els rovellons.
Ho fiquem a la planxa amb una mica d’oli d’oliva, ho reservem.
Netegem els cigronets per treure la gelatina que porten.
Afegim els cigronets al que tenim reservat, fem un parell de voltes hi apaguem el foc.
Muntem el plat en capes d’albergínia amb una mica de salsa pel voltant trossets de pebrot enmig i els cigronets, ho amanim amb oli d’oliva.

SEGON PLAT: Peus de parc amb cigronet i bacallà

INGREDIENTS

Espinacs
Oli
Sal
Brou de coure als cigrons
1 /2 kg de cigronets cuits.
Pebre vermell dolç.
Bacallà de dessaltat (4trossos)
3 tomaquets
Alls
4 Peus de porc
Pastanaga
Pebrots vermells
2 cebes


PROCÉS D’ELABORACIÓ

Coure el bacallà en una paella amb oli i una de sal. En una olla a part deixem que és dessagni la sang els peus, els hi afegim uns alls pelats aproximadament 3 o 4, desprès  li tirem una mica de farigola i també una mica de llaurer.
En una paella apart courem els cigrons i els espinacs, afegim la pastanaga i els peus amb una mica de pebre negre.
Courem el bacallà amb una mica de tomàquet madur i quan estigui cuit ho barregem tot. Ja ho podem servir!!

POSTRES: Carquinyolis

INGREDIENTS
250 g de farina
175 g d’ametlla amb pell
60 g d’aigua mineral
1 cullerada de llevat Royal
50 g d’anís en gra
1 ou
Ratlladura de llimonada Vainilla en pols









PROCÉS D’ELABORACIÓ
Barrejar tots els ingredients secs i l’ou. Afegir l’aigua a poc a poc fins que tot estigui ben barrejat.
Tallem porcions de 200 g. i formar xurros que passarem a la safata del forn separat entre si.
Pintar amb ou batut i coure al forn a 170º un 35 minuts.
Passat aquest temps, els tallem en diagonal a uns 1,5 cm. aproximadament,
Un cop tallats, posar-los de nou al forn apagat, 5 minuts mes.