ACTIVITAT 4ª:
GASTRONOMIA
les nostres receptes
ESCOLA
|
POBLACIÓ
|
COMARCA
|
MDP
|
Igualada
|
Anoia
|
PRIMER PLAT: Amanida de cigronet de
l’Anoia amb verdures
|
||
INGREDIENTS
Cigrons
cuits de l’Anoia
Oli
d’oliva
Pebrots
i albergínia
Gamba
vermella i llagostera
Rovellons
petits o trossejats
|
PROCÉS
D’ELABORACIÓ
Tallem l’albergínia
a rodanxes, el pebrot a tires i els rovellons.
Ho
fiquem a la planxa amb una mica d’oli d’oliva, ho reservem.
Netegem
els cigronets per treure la gelatina que porten.
Afegim
els cigronets al que tenim reservat, fem un parell de voltes hi apaguem el
foc.
Muntem
el plat en capes d’albergínia amb una mica de salsa pel voltant trossets de
pebrot enmig i els cigronets, ho amanim amb oli d’oliva.
|
|
SEGON PLAT: Peus de parc amb cigronet i
bacallà
|
||
INGREDIENTS
Espinacs
Oli
Sal
Brou de
coure als cigrons
1 /2 kg
de cigronets cuits.
Pebre
vermell dolç.
Bacallà
de dessaltat (4trossos)
3
tomaquets
Alls
4 Peus
de porc
Pastanaga
Pebrots
vermells
2 cebes
|
PROCÉS
D’ELABORACIÓ
Coure el
bacallà en una paella amb oli i una de sal. En una olla a part deixem que és dessagni
la sang els peus, els hi afegim uns alls pelats aproximadament 3 o 4,
desprès li tirem una mica de farigola
i també una mica de llaurer.
En una
paella apart courem els cigrons i els espinacs, afegim la pastanaga i els
peus amb una mica de pebre negre.
Courem
el bacallà amb una mica de tomàquet madur i quan estigui cuit ho barregem
tot. Ja ho podem servir!!
|
|
POSTRES: Carquinyolis
|
||
INGREDIENTS
250 g de
farina
175 g
d’ametlla amb pell
60 g
d’aigua mineral
1
cullerada de llevat Royal
50 g d’anís
en gra
1 ou
Ratlladura
de llimonada Vainilla en pols
|
PROCÉS
D’ELABORACIÓ
Barrejar
tots els ingredients secs i l’ou. Afegir l’aigua a poc a poc fins que tot
estigui ben barrejat.
Tallem
porcions de 200 g. i formar xurros que passarem a la safata del forn separat entre
si.
Pintar
amb ou batut i coure al forn a 170º un 35 minuts.
Passat
aquest temps, els tallem en diagonal a uns 1,5 cm. aproximadament,
Un cop
tallats, posar-los de nou al forn apagat, 5 minuts mes.
|