Els alumnes de l'Escolania us hem preparat aquestes receptes de la nostra comarca. Esperem que les pugueu cuinar algun dia amb l'ajut de la vostra família.
Bon profit!!!
ACTIVITAT 4ª: GASTRONOMIA
les nostres receptes
ESCOLA
|
POBLACIÓ
|
COMARCA
|
Escolania
|
Montserrat
|
Bages
|
PRIMER PLAT: MACARRONS
AMB MENUTS DE POLLASTRE
|
||
INGREDIENTS
-
-
-
-
-
2 o 3 tomàquets madurs
-
1 ceba
-
-
1 copa de vi blanc
-
Mantega
-
nou moscada
-
sal
|
PROCÉS D’ELABORACIÓ
1.
Bulliu els macarrons en una olla amb
aigua i sal. Remeneu-los de tant en tant perquè no s'enganxin. Quan siguin cuits
els escorreu i reserveu l'aigua de la cocció.
2.
Poseu una cassola al foc i desfeu-hi
el llard. Mentrestant, netegeu els menuts i saleu-los.
3.
Afegiu els menuts a la cassola i
enrossiu-los a foc mitjà. Retireu-los de la cassola i reserveu-los.
4.
Amb el mateix oli, ofegueu la ceba a
foc lent, tallada ben fina. Quan sigui rossa, afegiu-hi el pernil salat
tallat a bocins. A continuació aboqueu-hi el tomàquet, pelat i triturat.
Deixeu que es vagi fent el sofregit, fins que el tomàquet es concentri.
5.
Afegiu-hi el vi, els menuts i una
cullerada de l'aigua de la cocció dels macarrons. Quan el vi quedi reduït una
mica més de la meitat, afegiu els macarrons a la cassola.
6.
Barregeu-ho tot bé i si veieu que
queda molt sec, hi afegiu una mica més d'aigua de la cocció. Condimenteu-ho
amb sal i un pessic de nou moscada.
7.
Un cop barrejats bé tots els
ingredients, poseu-ho tot en una safata per rostir, empolvoreu-ho amb el
formatge ratllat, distribuïu-hi 3 o 4 culleradetes de mantega pel damunt i
gratineu-ho al forn fins que el formatge quedi ben torradet.
|
|
SEGON PLAT:BACALLÀ A
|
||
INGREDIENTS
-
4 talls de morro de bacallà dessalats
-
-
Alls
-
Un grapat de pinyons pelats
-
Un grapat de panses
-
Un grapat de prunes negres confitades
-
Pebre
-
Sal
-
Llorer i julivert
-
Oli d’oliva
|
PROCÉS D’ELABORACIÓ
1.
Bulliu els espinacs amb aigua i sal
uns minuts. Quan estiguin una mica cuits escorreu-los i trinxeu-los.
2.
Enfarineu els trossos de bacallà,
fregiu-los i poseu-los en una cassola.
3.
En el mateix oli, fregiu els pinyons,
les panses i les prunes confitades prèviament escaldades.
4.
Afegiu-hi els espinacs ben trinxats,
el julivert picat, una mica de pebre i una fulleta de llorer i barrejeu-ho
tot.
5.
Aboqueu aquesta barreja damunt del
bacallà i poseu-lo a coure a foc lent durant 20 minuts.
|
|
POSTRES: BROWNIE DE
NOUS DE MURA
|
||
INGREDIENTS
-
-
-
-
-
4 ous
|
PROCÉS D’ELABORACIÓ
1.
Tritureu les nous ben fines fins que
quedi pols i al mateix temps foneu la xocolata.
2.
Separeu els rovells de les clares i
bateu les clares a punt de neu.
3.
Barregeu els rovells amb el sucre
fins que quedi una pasta.
4.
Afegiu la mantega i la xocolata a la
pasta. Aboqueu-hi les nous i ho barregeu tot. I per acabar poseu-hi les
clares.
5.
Quan ja tingueu la barreja feta,
poseu la pasta en un motllo i el col·loqueu al forn a una temperatura de 1200 durant 15 minuts.
Suggeriments:
El podeu servir amb xocolata
calenta, amb una bola de gelat de vainilla, amb maduixes o amb gelat de
plàtan.
|