dilluns, 8 de febrer del 2016

GASTRONOMIA: LES NOSTRES RECEPTES

Hola nens i nenes!!

Els alumnes de l'Escolania us hem preparat aquestes receptes de la nostra comarca. Esperem que les pugueu cuinar algun dia amb l'ajut de la vostra família.

Bon profit!!!

ACTIVITAT 4ª: GASTRONOMIA  

les nostres receptes



ESCOLA
POBLACIÓ
COMARCA
Escolania
Montserrat
Bages

PRIMER PLAT: MACARRONS AMB MENUTS DE POLLASTRE
Resultat d'imatges de macarrons amb carn picada

INGREDIENTS
-          300 g de macarrons
-          350 g de menuts de pollastre: fetges, crestes i pedrers
-          75 g de pernil salat
-          125 g de formatge ratllat
-          2 o 3 tomàquets madurs
-          1 ceba
-          70 g de llard
-          1 copa de vi blanc
-          Mantega
-          nou moscada
-          sal


PROCÉS D’ELABORACIÓ
1.   Bulliu els macarrons en una olla amb aigua i sal. Remeneu-los de tant en tant perquè no s'enganxin. Quan siguin cuits els escorreu i reserveu l'aigua de la cocció.
2.   Poseu una cassola al foc i desfeu-hi el llard. Mentrestant, netegeu els menuts i saleu-los.
3.   Afegiu els menuts a la cassola i enrossiu-los a foc mitjà. Retireu-los de la cassola i reserveu-los.
4.   Amb el mateix oli, ofegueu la ceba a foc lent, tallada ben fina. Quan sigui rossa, afegiu-hi el pernil salat tallat a bocins. A continuació aboqueu-hi el tomàquet, pelat i triturat. Deixeu que es vagi fent el sofregit, fins que el tomàquet es concentri.
5.   Afegiu-hi el vi, els menuts i una cullerada de l'aigua de la cocció dels macarrons. Quan el vi quedi reduït una mica més de la meitat, afegiu els macarrons a la cassola.
6.   Barregeu-ho tot bé i si veieu que queda molt sec, hi afegiu una mica més d'aigua de la cocció. Condimenteu-ho amb sal i un pessic de nou moscada.
7.   Un cop barrejats bé tots els ingredients, poseu-ho tot en una safata per rostir, empolvoreu-ho amb el formatge ratllat, distribuïu-hi 3 o 4 culleradetes de mantega pel damunt i gratineu-ho al forn fins que el formatge quedi ben torradet.


SEGON PLAT:BACALLÀ A LA MANRESANA 
Resultat d'imatges de bacalla a la manresana

INGREDIENTS
-          4 talls de morro de bacallà dessalats
-          1 kg d’espinacs
-          Alls
-          Un grapat de pinyons pelats
-          Un grapat de panses
-          Un grapat de prunes negres confitades
-          Pebre
-          Sal
-          Llorer i julivert
-          Oli d’oliva


PROCÉS D’ELABORACIÓ
1.      Bulliu els espinacs amb aigua i sal uns minuts. Quan estiguin una mica cuits escorreu-los i trinxeu-los.
2.      Enfarineu els trossos de bacallà, fregiu-los i poseu-los en una cassola.
3.      En el mateix oli, fregiu els pinyons, les panses i les prunes confitades prèviament escaldades.
4.      Afegiu-hi els espinacs ben trinxats, el julivert picat, una mica de pebre i una fulleta de llorer i barrejeu-ho tot.
5.      Aboqueu aquesta barreja damunt del bacallà i poseu-lo a coure a foc lent durant 20 minuts.


POSTRES: BROWNIE DE NOUS DE MURA
Resultat d'imatges de brownie de xocolata

INGREDIENTS
-          400 g de nous
-          150 g de sucre
-          150 g de xocolata negra
-          150 g de mantega
-          4 ous









PROCÉS D’ELABORACIÓ
1.      Tritureu les nous ben fines fins que quedi pols i al mateix temps foneu la xocolata.
2.      Separeu els rovells de les clares i bateu les clares a punt de neu.
3.      Barregeu els rovells amb el sucre fins que quedi una pasta.
4.      Afegiu la mantega i la xocolata a la pasta. Aboqueu-hi les nous i ho barregeu tot. I per acabar poseu-hi les clares.
5.      Quan ja tingueu la barreja feta, poseu la pasta en un motllo i el col·loqueu al forn a una temperatura de 1200 durant 15 minuts.

Suggeriments:
El podeu servir amb xocolata calenta, amb una bola de gelat de vainilla, amb maduixes o amb gelat de plàtan.