dimarts, 23 de febrer del 2016

LES NOSTRES RECEPTES

Hola nens i nenes,
Aquí teniu unes receptes boníssimes  de la comarca del Maresme. Esperem que us vagi de gust!!


ESCOLA
POBLACIÓ
COMARCA
SAGRADA FAMÍLIA
EL MASNOU
MARESME

PRIMER PLAT: PÈSOLS AMB SÈPIA I PATATES ( MATARÓ)

  





INGREDIENTS
  • 1 kg de sèpia.
  • 300 g de pèsols desgranats.
  • 2 cebes grans.
  • 1 pastilla d’avecrem de marisc.
  • 150 ml de xerès sec o vi blanc sec.
  • Julivert.
  • 3 cullerades de tomàquet triturat.
  • Sal. 
PICADA:
·         6 ametlles torrades.
·         2 galetes.
·         3 grans d’all.



PROCÉS D’ELABORACIÓ
  1. Netejar la sèpia i tallar-la a trossos.
  2. Posar una cullerada d’oli en una cassola i daurar la sèpia.
  3. Es treu la sèpia i es reserva en un plat a part.
  4. A l’oli que ens ha quedat a la cassola s’afegeix la ceba  tallada a trossos petits.
  5. Es deixa  que la ceba canvi de color i se li afegeix el xerès o vi blanc.
  6. Quan ja s’ha sofregit tot plegat s’afegeix  les 3 cullerades de tomàquet triturat.
  7. Es deixa sofregir durant uns minuts i se li afegeix la sèpia que teníem reservada al plat.
  8. Li donem unes quantes voltes, se li afegeixen els pèsols  i deixem que vagi bullint.
  9. Mentrestant preparem la picada: aixafem les 6 ametlles torrades, els 3 grans d’all i un parell de galetes.
  10. Afegim la picada a la cassola amb la resta d’ingredients. Remenem i deixem bullir un parell de minuts i ja podrem menjar.

SEGON PLAT: LLUÇ DE LA COSTA DEL MARESME .

 



INGREDIENTS
  • 1 lluç ( 2 trossos per persona).
  • 1 ceba.
  • 3 grans d’all.
  • Farina.
  • Sal i pebre.
  • Oli d’oliva.
  • 3 fulles de llorer.
  • 3 gambes per persona.


PROCÉS D’ELABORACIÓ
  1. Posar a la cassola un bon raig d’oli.
  2. Salar i enfarinar el lluç.
  3. Posar-lo a la cassola i coure’l lleugerament.
  4. Afegir a la cassola els alls al voltant del lluç i el llorer. Deixar-lo bullir durant 15 minuts.
  5. Afegir les gambes pelades que només tinguin el cap i rectificar de sal si cal.
  6. Deixar tot bullir durant 5 minuts i ja es podrà emplatar.

POSTRES: MASNOVINES ( EL MASNOU )
  

   


INGREDIENTS
  • Pa de pessic.
  • Crema catalana.
  • Licor de conyac.
  • Sucre.




PROCÉS ELABORACIÓ
  1. Posar el pa de pessic al damunt d’una safata.
  2. Afegir-li un raig de licor de conyac ( si hi ha nens no) per què s’impregni el pa de pessic.
  3. Al damunt li afegirem la crema i untarem fins arribar a tots els racons.
  4. Posarem sucre per damunt de la crema i el cremarem fins que quedi torradet el sucre.
  5. Deixar refredar i ja estar llest per menjar.