ESCOLA
|
POBLACIÓ
|
COMARCA
|
SAGRADA FAMÍLIA
|
EL MASNOU
|
MARESME
|
PRIMER PLAT: PÈSOLS AMB SÈPIA I PATATES (
MATARÓ)
|
INGREDIENTS
- 1 kg de sèpia.
- 300 g de pèsols desgranats.
- 2 cebes grans.
- 1 pastilla d’avecrem de marisc.
- 150 ml de xerès sec o vi blanc sec.
- Julivert.
- 3 cullerades de tomàquet triturat.
- Sal.
PICADA:
·
6
ametlles torrades.
·
2
galetes.
·
3
grans d’all.
|
PROCÉS
D’ELABORACIÓ
- Netejar la sèpia i tallar-la a
trossos.
- Posar una cullerada d’oli en una cassola
i daurar la sèpia.
- Es treu la sèpia i es reserva en un
plat a part.
- A l’oli que ens ha quedat a la
cassola s’afegeix la ceba tallada
a trossos petits.
- Es deixa que la ceba canvi de color i se li
afegeix el xerès o vi blanc.
- Quan ja s’ha sofregit tot plegat
s’afegeix les 3 cullerades de
tomàquet triturat.
- Es deixa sofregir durant uns minuts
i se li afegeix la sèpia que teníem reservada al plat.
- Li donem unes quantes voltes, se li
afegeixen els pèsols i deixem que
vagi bullint.
- Mentrestant preparem la picada:
aixafem les 6 ametlles torrades, els 3 grans d’all i un parell de
galetes.
- Afegim la picada a la cassola amb la
resta d’ingredients. Remenem i deixem bullir un parell de minuts i ja
podrem menjar.
|
SEGON PLAT: LLUÇ DE LA COSTA DEL MARESME
.
|
INGREDIENTS
- 1 lluç ( 2 trossos per persona).
- 1 ceba.
- 3 grans d’all.
- Farina.
- Sal i pebre.
- Oli d’oliva.
- 3 fulles de llorer.
- 3 gambes per persona.
|
PROCÉS
D’ELABORACIÓ
- Posar a la cassola un bon raig
d’oli.
- Salar i enfarinar el lluç.
- Posar-lo a la cassola i coure’l
lleugerament.
- Afegir a la cassola els alls al
voltant del lluç i el llorer. Deixar-lo bullir durant 15 minuts.
- Afegir les gambes pelades que només
tinguin el cap i rectificar de sal si cal.
- Deixar tot bullir durant 5 minuts i
ja es podrà emplatar.
|
POSTRES: MASNOVINES ( EL MASNOU )
|
INGREDIENTS
- Pa de pessic.
- Crema catalana.
- Licor de conyac.
- Sucre.
|
PROCÉS
ELABORACIÓ
- Posar el pa de pessic al damunt d’una
safata.
- Afegir-li un raig de licor de conyac
( si hi ha nens no) per què s’impregni el pa de pessic.
- Al damunt li afegirem la crema i
untarem fins arribar a tots els racons.
- Posarem sucre per damunt de la crema
i el cremarem fins que quedi torradet el sucre.
- Deixar refredar i ja estar llest per
menjar.
|